VitaminB CoMpleX

ku syukuri nikmat dan rahmat Ilahi, yang tak pernah putus diri ini memiliki, moga diri terus berdiri, melangkah dan gagah berlari, mengejar cita-cita nan suci, dalam mencari redhaMu ya Rabbi ..

kerana apa ?? February 7, 2010

Filed under: Uncategorized — nurfarhana @ 10:54 pm

bismillah ar-rahman ar-rahim..

 

sunnah org berjuang itu, susah, payah, sakit dan perit.

kenapa nk susah-susah??

kamu boleh ubah dunia ke kalau berdakwah??

penat2, tp xde pon yg berhasil..

kalo ade pon, sorng dua je yg bergerak.

ajak byk kali pon, xnk jgk.

penat aah ..

kerana apa sbenarnya kita bergerak, berdakwah, meng islah and all sort of terms can be used.

kalau kerana dunia, sori .. x byk pulangan nya.

kalau kerana kwn semata .. susahlah cz xkn selamanya kita bersama dia.

kalau kerana hobi, hurm … x valid nih sbb kerjanya full-time gituh.

kalau kerana saja2 .. x payah lah.

kalau kerana org suruh .. semangatnya mudah pudar.

kalau kerana nk cari “calon” yg soleh solehah .. itu je lah yg kamu akn dpt.

kerana apa??

 

kerana aku ..

hanyalah seorng hamba,yg mencari redha Nya

mengharap ampunan dan syurgaNya,

takut akn azab siksa Nya

dan cinta pada Nya dgn sebenar2 cinta

sebagai seorng hamba.

jd bg diri yg ingin bergelar sbg  mujahidin, jgn pernah lelah dan jemu untuk terus mendaki jln dakwah ini.

setiap ruang dan peluang, gunakanlah.

bersabarlah dan teruskan lah berjuang.. (ali Imran : 146)

bertaqwa dan bertawakkal lah.

sungguh Islam itu pasti menang..

wallahualam..

R&R Dunia

Advertisements
 

2 Responses to “kerana apa ??”

  1. Along Says:

    Allah x perlukan kita untuk berjuang demi agamaNya kerana Allah telah berjanji bahawa islam akan gemilang lagi dan janji Allah adalah pasti. Kita yang perlu selalu berdoa kepada Allah spy mskkn kita dlm golongan org yg berjuang demi islam. kalo kita rs manusia berubah ke arah kebaikan kerana dakwah kita, cuba check balik iman. manusia takkan bole merubah hati manusia lain kerana walaupun hati itu pada manusia tp pemilik sebenarnya adalah Allah. Allah tidak menilai hasil akhir dr perbuatan kita tp sebalikny usaha yg kita lakukan. semoga kita terus diberi kekuatan oleh Allah utk tetap di jalan dakwah

    • nurfarhana Says:

      menyentuh hati insan itu salah satu as-sabab nya adalah sampaian dari kita juga yg menyampaikn risalah2 fitrah ttg agama.. sungguh pun tersentuh itu adalah kerana sifat agama itu sendiri yg fitrah dan semestinya kerana hadirnya hidayah dari Allah.

      kepentingn tugas menyampaikn itu salah satu sunnah Rasulullah iaitu tabligh.
      hingga ada hadis baginda menekankn tg perlunya kita mnyampaikn.
      “bllighunni walauayah” – sampaikn dariku walau sepotong ayat

      wallahualam ..

      p/s : tq along!!!! lame benor x menjenguk ke sini ye? 😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s