VitaminB CoMpleX

ku syukuri nikmat dan rahmat Ilahi, yang tak pernah putus diri ini memiliki, moga diri terus berdiri, melangkah dan gagah berlari, mengejar cita-cita nan suci, dalam mencari redhaMu ya Rabbi ..

Muhasabah May 27, 2010

Filed under: Uncategorized — nurfarhana @ 6:50 pm

Bismillah Ar-Rahman Ar-Rahim

 

Lama benar x menulis. post2 sebelum ni pun banyak nye more on info.

info yg bermanfaat insyaAllah.

Alhamdulillah, cuti2 begini, banyak juga masa free. jadi jom menulis.

I want to share more less about life.

Bila dikenang, masa yg telah berlalu, masa sekarang dan masa akan datang, cuma satu yg sering terlintas di benak fikiran adalah

dah banyak mana amal ku?

banyak mana pula dosaku?

Soalan yg menyebabkan aku termenung jauh.

Khauf wa raja’ … takut dan harap.

Itulah yg seharusnya..

Sukar untuk di gambarkan dengan kata-kata.

Payah untuk diekspresikan dengan gaya bahasa.

Persoalan tentang akhirnya aku dimana?

Terus termenung .. muhasabah.

Ingin terus memberi alasan..atau ingin bergerak merubah.

Advertisements
 

3 Responses to “Muhasabah”

  1. m_h Says:

    salam…
    benar…bila salah seorg saudara kt pergi, terkenang akan diri sendiri… di mana akhirnya kt akan berada? mudah2an sisa hidup kt yg berbaki ini sentiasa usaha n doa ke arah pengakhiran hidup dunia dan kehidupan akhirat yang berbahagia…amin

    • nurfarhana Says:

      umi ..??!!??
      commenting in my blog??!!!

      Betul tu umi..
      pengakhiran hidup yg baik
      dan permulaan hidup abadi yg bahagia
      amiin..

  2. m_h Says:

    huhu… tak sangka ke? i’m a silence reader and obsever le.. kalau kelapangan utk mmbaca blog2 rakan2 semua… quoted from someone:
    dr hujung mata pena la kt dpt mengenl serba sedikit org yg berada di hulu pena itu.. 🙂 iA…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s